vrijdag 13 februari 2015

Moulleux au chocolat met frambozentijmsaus

Nog op zoek naar een lekker dessert voor jouw Valentijn? Dan is dit chocoladetaartje met een smeltend zacht binnenste een goede en lekkere keus.
Een moulleux moet van buiten stevig zijn maar van binnen nog net vloeibaar. Het lekkerst is om aan de bovenkant een holletje te maken en daar de frambozensaus in te gieten. Dat leek me alleen niet zo'n geschikt fotomomentje. Maar de hartjes zijn toch ook leuk?
En ja, dat het er 3 zijn sluit natuurlijk niet helemaal aan bij een romantisch etentje voor 2. Dus deel de laatste samen.


Moulleux au chocolat met frambozentijmsaus

(3 vormpjes met inhoud van 1,5 dl)
  • 2 eetlepels water
  • 20 gram (tijm)honing
  • 2 takjes tijm
  • 100 gram frambozen (mag diepvries, ontdooid)
  • gesmolten boter en bloem voor invetten 
  • 2 eieren
  • 75 gram boter
  • 75 gram pure chocola
  • 30 gram suiker
  • 30 gram bloem
Breng het water met de honing en de takjes tijm aan de kook en laat 1 minuut doorkoken. Laat afkoelen met de tijmtakjes erin. Verwijder dan het takje, maar de blaadjes mogen in de siroop blijven. Pureer de frambozen met de tijmsiroop. Wrijf eventueel door een zeef om de pitjes te verwijderen.
Vet de vormpjes in met wat gesmolten boter en bestuif met bloem.
Klop de eieren met de suiker een paar minuten tot een luchtig geheel. Zeef de bloem boven de kom en spatel deze door de eieren.
Smelt de boter en de chocolade samen en meng dit door het eimengsel.
Verdeel het beslag over de vormpjes. Bewaar ze tot je de moulleux gaat bakken in de koelkast.
Verwarm de oven voor op 180C. Bak de chocoladetaartjes in 10-12 minuten gaar. De buitenkant moet gaar zijn, maar het binnenste moet nog vloeibaar zijn. De enige manier om dat te controleren is opeten. 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten