Als je het flesje opendoet, waan je je wel een beetje bij de tandarts, dus spaarzaam gebruiken. Als je een pipetje hebt, kun je zonder knoeien nauwkeurig smaak toevoegen.
Pepermuntstracciatellaijs
- 1 ei
- 60 gram suiker
- 15 gram glucosestroop
- 2 deciliter volle melk
- paar druppels pepermuntessence
- 2 deciliter slagroom
- 20 gram extra pure chocolade
Klop het ei met de suiker en glucosestroop een paar minuten. Meng de volle melk erdoor. Voeg dan pepermuntessence naar smaak toe. Het mag nu iets te sterk zijn, want de slagroom komt er nog bij.
Klop de slagroom stijf. Spatel de slagroom door het andere mengsel. Proef nog een keer.
Zet de ijsbasis eventueel nog een uurtje in de koelkast om goed koud te worden.
Hak de chocolade fijn.
Giet het in de ijsmachine en draai in ± 35 minuten (of volg de aanwijzingen van je ijsmachine) tot ijs. Voeg na 10 minuten draaien de chocolade toe.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten