maandag 21 oktober 2013

Tulband met chocolade en bitterkoekjes


De allerhande van september bevatte alleen maar taartrecepten. Ik moet zeggen dat ik niet over alles enthousiast ben, maar er stonden nog genoeg lekkere ideeën in. Een was een tulband met bitterkoekjes en chocolade. Ik maakte 'm wel anders, want ik vind het juist lekker om af en toe een groter brokje chocolade of bitterkoekje te proeven. Mannetje Q was ook enthousiast. Zijn volgende verjaardagstaart moet een cake met bitterkoekjes en chocolade zijn.


Tulband met chocolade en bitterkoekjes

(tulbandvorm met inhoud van 1,75 liter)
  • boter en bloem voor invetten
  • 200 gram suiker
  • 200 gram zachte boter
  • 4 eieren
  • 200 gram cakemeel
  • 100 gram bitterkoekjes
  • 2 eetlepels amaretto
  • 75 gram pure chocolade
Vet de tulbandvorm heel goed in met gesmolten boter en bestuif met bloem of paneermeel. 
Verkruimel de bitterkoekjes en hak de chocolade grof. 
Meng de amaretto door de bitterkoekjes. 
Warm de oven voor op 180C.
Klop de boter met de suiker ± 5 minuten tot een luchtig mengsel. Klop 1 voor 1 de eieren erdoor. Meng dan het cakemeel erdoor. Meng als laatste de bitterkoekjes en de chocolade door het beslag. Schep het beslag in de tulbandvorm en bak de cake in 55-65 minuten gaar. De cake is gaar als je er een cocktailprikker in steekt en die er droog uitkomt. Laat de taart een half uur in de vorm afkoelen maar stort 'm op een taartrooster als ie nog best warm is, anders komt ie niet mooi uit de vorm. 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten