Het recept is iets anders dan het recept waar ik naar link, want ik gebruikte 2:1 geleisuiker. Volg voor de verhouding vocht:suiker de aanwijzing op het pak suiker.
Op de achtergrond het weiland waar ik de paardenbloemen plukte.
Gelei van paardenbloemen
(4 potjes)- 150 gram paardenbloemblaadjes (schoon gewicht)
- 1 sinaasappel
- 1 citroen
- 500 gram geleisuiker 2:1
Pluk paardenbloemen. Pluk ze op een plek waar nauwelijks honden komen, want je wast ze niet.
Trek de gele blaadjes uit de groene kroontjes. Doe ze in een kom.
Boen de sinaasappel en citroen schoon. Snijd in dunne plakken. Doe ze bij de bloemen.
Giet er kokend water (ik gebruikte krap een liter) over en laat een nacht staan.
De volgende dag bekleed je een zeef met een stuk kaasdoek. Giet het mengsel hier door heen en knijp zoveel mogelijk vocht uit de vruchten en bloemen. Meet af.
Gebruik per liter vocht 500 gram geleisuiker. Meng dat in een pan. Roer om de suiker op te laten lossen en breng aan de kook. Laat 3 minuten doorkoken.
Giet de gelei in gesteriliseerde potten.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten