maandag 6 februari 2012

Witlofwortelsalade met tahindressing

Deze salade maakte ik voor bij de lunch met de restjes uit de koelkast. De tahin (sesampasta) was een lekkere ingeving. Dan staat er zo´n pot in de kast omdat ik af en toe hummus maak. Maar op deze manier ook lekker om te gebruiken. Om te onthouden.


Witlofwortelsalade met tahindressing


- 3 stronkjes witlof (+ 400 gram)

- 1 wortel (+ 150 gram )
- 2 eetlepels rozijnen
- 1 theelepel tahin
- 3 eetlepels yoghurt
- 1 eetlepel wit sesamzaad
- 1 eetlepel zwart sesamzaad

Week de rozijnen in een klein beetje lauw water. (doe ze met een scheutje koud water in een kommetje en verwarm dat even in de magnetron)
Rooster beide soorten sesamzaad een paar minuten in een droge koekenpan. Laat afkoelen op een bord. 
Snijd de witlof in de lengte doormidden, verwijder eventueel de iets bitterder kern, en snijd dan in dunne boogjes.
Rasp de wortel grof.
Klop van het weekvocht van de rozijnen, de tahin en de yoghurt een dressing. Breng eventueel op smaak met peper en zout.
Meng de witlof, wortel en rozijnen en in een schaal. Verdeel de dressing erover. Bestrooi met sesamzaad. 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten