dinsdag 20 april 2010

Griesmeelpudding met bitterkoekjes

Een ouderwetse toetje. Vooral de bitterkoekjes erin vindt mannetje Q erg lekker. Hij vroeg laatst of ik weer eens van die koekjes wou kopen "recht van onder en zo´n heuveltje van boven".

Het is ook lekker om de bitterkoekjes te besprenkelen met een scheutje amaretto.


foto-recept-ouderwetse-griesmeelpudding

Griesmeelpudding met bitterkoekjes

(puddingvorm van een halve liter)
  • 1/2 liter melk
  • 50 gram griesmeel
  • 50 gram suiker
  • snufje zout
  • 5 bitterkoekjes, verkruimeld
Spoel de puddingvorm om met koud water. 
Meng de griesmeel en en suiker in een kommetje. Breng de melk aan de kook. Roer het griesmeelsuikermengsel er door en voeg het snufje zout toe. Laat op laag vuur een paar minuten doorbubbelen totdat de pudding dik wordt. Roer ondertussen goed zodat de klontjes verdwijnen. Roer als laatste de bitterkoekjes erdoor. Giet de pudding in de puddingvorm. Als je geen vel op de pudding wilt, dek dan de bovenkant goed af met plasticfolie. 

1 opmerking: